Alpha Railkoker steunt hardloopclub

ACHTHUIZEN – In Achthuizen is een hardloopclub ontstaan. Er werd al gelijk geroepen we noemen het HIOS, dat staat voor ‘Hardlopen is ons streven’. Een grapje naar FIOS, de plaatselijke voetbalclub in Achthuizen. Die afkorting staat ‘Fierheid is ons streven’. Het is begonnen doordat één iemand wilde gaan hardlopen, toen ze dit vertelde zei een ander: ‘ik doe wel met je mee’. Weer iemand anders hoorde dit en zo ontstond er spontaan een clubje. De één na de ander kwam erbij.

“Er is gelijk een groep-WhatsApp gemaakt en als je wilt gaan hardlopen stuur je een berichtje en grote kans dat er gezellig nog iemand kan en meeloopt. De ene keer reageert er één iemand en de andere keer wel zes, het werkt super. Iedereen loopt wel op zijn eigen tempo, maar uiteindelijk lopen we samen uit”. Eén van de elf dames stept regelmatig mee, zij werd al gelijk als coach aangesteld!

Het doel van het hardlopen is nu de Ladiesrun op 1 juni 2014 in Rotterdam. Allemaal doen ze met de 5 km mee. Intussen is iedereen opgegeven en hard aan het trainen voor dat doel. Er zijn al wat dames die aan verschillende doelen mee hebben gedaan, zoals de Ladiesrun in Goes en de Sparkrun in Spijkenisse.

“En ja, zoals vrouwen zijn, we willen natuurlijk wel hip hardlopen en hadden het idee dat er een leuk roze shirt moest komen. Zo gezegd zo gedaan. Eén van de dames heeft een logo gemaakt en deze staat op het shirt. We hebben sponsors gezocht en zie hier het resultaat. Wij willen de sponsors bij deze bedanken voor de mooie stoere en hippe shirts!” Dat zijn 2L Financial Services B.V., Alpha railkoker, Nagelstudio Y-nails en Janneke Heuker fotografie.

Related Posts