Acquisitie Alpha Railkoker volgende stap van Batenburg Techniek

Batenburg Techniek N.V. heeft vandaag de acquisitie afgerond van Alpha Railkoker gevestigd in Barendrecht. Alpha Railkoker is leverancier van railkokersystemen en is uitgegroeid tot de busbarspecialist van de Benelux. De overname van Alpha Railkoker past in de strategie om systemen te leveren die bijdragen aan onze positie binnen de energietransitie.

Groei en visie

‘Na jaren van ontwikkeling heeft Alpha Railkoker het moment gevonden om zich te richten op de doorgroeimogelijkheid van de onderneming. Die hebben we gevonden in Batenburg Energietechniek, een groeiende technische onderneming met focus op energietechniek. We zien een sterke match met het bedrijf, haar strategie en de medewerkers.’ Aldus Patrick Matthijssen, directeur-grootaandeelhouder van Alpha Railkoker.

Activiteiten

Alpha Railkoker wordt onderdeel van Batenburg Energietechniek. De focus van Batenburg Energietechniek ligt op engineering en het leveren van energie-technische oplossingen voor opdrachtgevers in de energie infrastructuur. Denk hierbij aan transformatoren, verdelers en verbindingstechniek. De marktvraag is de laatste jaren verschoven van de vraag naar losse componenten naar totale distributie. Railkokers van Alpha worden bijvoorbeeld gebruikt voor de verbinding tussen transformatoren en verdelers. Juist door het samengaan van Alpha Railkoker is het bedrijf in staat om het energievraagstuk op dit punt op te lossen.

Vanaf 3 juni zal de huidige website niet meer beschikbaar zijn en kunt u terecht op

Batenburg Techniek

Batenburg Techniek werkt als technisch dienstverlener in het hart van de smart industry. Met meer dan 1.000 medewerkers is Batenburg Techniek sterk in industriële automatisering, het leveren van componenten en de installatie voor klanten in de industrie en infra. Meer informatie vind je op www.batenburg.nl.

Related Posts